Home
Weblogs
Over Hogerop
Shop
Contact
Login voor leden

Weblogs

Marieke en Ilona (Technische commissie)

Overdragen van kennis om beter te trainen

Binnen Hogerop is veel kennis aanwezig over schaatsen: over de techniek van het schaatsen, over belastbaarheid en inspanning, over lichaam en geest, over voeding en herstel. Kortom, op veel gebieden zijn er binnen de vereniging mensen die hier veel kennis en ervaring mee hebben.

Te beginnen bij de trainers van Hogerop. Ons leek het een goed idee om deze kennis te delen met leden die daar belangstelling voor hebben. Om meer rendement uit trainingen te kunnen halen, om beter met je beschikbare tijd en energie om te gaan, om jezelf uiteindelijk te kunnen verbeteren. Het delen van deze kennis doen we dit seizoen door middel van het organiseren van een aantal modules.

Wat is goed trainen?

De eerste module is al geweest en stond in het teken van de vraag: Wat is goed trainen? Een simpele vraag, zo op het eerste gezicht. Maar een die je op vele verschillende manieren kunt aanvliegen en beantwoorden. Omdat veel leden zich regelmatig afvragen of ze wel goed bezig zijn, zal Peter ons belangrijke inzichten, ervaringen en kennis op het gebied van trainingsleer, voeding, planning en wedstrijdvoorbereiding meegeven. Dit biedt ons voor het komende seizoen wat meer houvast bij het invullen van ieders individuele sportieve wensen en ambities. Zowel op het gebied van marathon als lange baan! De resultaten van deze module zullen binnenkort beschikbaar komen en via mail en website aan jullie aangeboden.

Plannen van vervolgmodules

Wat ons betreft blijft het hier niet bij. We zijn van plan om in december 2012 een tweede module te organiseren met als thema “wat is motorisch leren”. Schaatsen is een motorisch en coördinatief ingewikkelde sport. Het kan daarom nuttig en effectief zijn om meer kennis te hebben van de manieren waarom een complexe beweging steeds meer eigen gemaakt kan worden. Hoe goed je ook schaatst, je hebt je aandacht (onbewust of bewust) al er altijd bij nodig en geen van ons is nog te oud om techniek te verbeteren! En tot slot willen we tegen het einde van het seizoen (februari 2012) een derde module organiseren met als thema “hoe train ik beter met een hartslagmeter”. Dit zal wellicht ook in de eerste module al aan de orde komen, maar in deze module gaan we er dieper op in. Om het rendement van je trainingen te vergroten en om goed de zomer in te gaan.

Hiernaast zijn er nog tal van kennisgebieden die interessant zijn om te ontsluiten. Zoals een module over goede voeding in relatie tot trainen of sporten. Of een module over technische inzichten, variaties en mooie voorbeelden. Kortom, ideeën te over. We horen ook graag waar jullie behoeftes liggen als het gaat om het gericht vergroten van je kennis op gebied van trainen. Dan kijken wij hoe we daar invulling aan kunnen geven.

Terug naar overzicht met weblogs